In 2016 hebben wij als school het gezonde school vignet behaald. Wij vinden het belangrijk aandacht te hebben voor een gezonde leefstijl. Niet alleen voeding maar ook beweging en op een verantwoordelijke manier leven. zowel lichamelijke gezondheid als geestelijke gezondheid. Wij werken met de methode Leefstijl voor de sociaal emotionele vorming van onze leerlingen. Hiermee werken we aan en praten we over emoties, geluk, groepsdruk, seksualiteit, voeding en verschillen en overeenkomsten. Ieder kind mag er zijn. Ook dat draagt bij aan een goede gezondheid. Ook het komende jaar zullen we weer een stapje verder gaan op weg naar een gezonde school. Uiteraard willen wij dit samen doen met u als ouder of verzorger.

In 2021 hebben we ons vignet wederom toegekend gekregen. 

Wat doen we al?

-        Alle leerlingen krijgen twee uur per week bewegingsonderwijs

-        Elke dag eten de leerlingen fruit in de eerste pauze

-        Wij lunchen met brood en drinken water of melk

-        Alle ouders hebben een gezonde traktatiewaaier ontvangen, wij stimuleren de gezonde traktatie

-        Regelmatig zijn er projectlessen over voeding en gezondheid (bijvoorbeeld tijdens het schoolontbijt of EU schoolfruit)

-        Wij bieden naschoolse activiteiten gericht op stimuleren van bewegingsonderwijs

-        Wij houden onszelf op de hoogte door deel te nemen aan studiedagen en    trainingen en worden gecoacht door de gemeente Amsterdam bij ons gezondheidsbeleid

-        Wij betrekken en informeren ouders door de organisatie van thema-bijeenkomsten en via de nieuwsbrief.

-        Uiteraard is er ook af en toe tijd voor een glaasje limonade, zakje chips of tosti! Ook jezelf af en toe verwennen draagt bij aan een gezonde leefstijl.